LEDA krbová kamna Unica
  • Doprava zdarma
Litinová kamna Leda

LEDA krbová kamna Unica

Kód: 5450

Název krbových kamen Unica hovoří za vše. Kamna Unica jsou unikátní a to konkrétně tím, že mají patentovanou, téměř bezúdržbovou spalovací komoru (více zde)! Spalovací komora je válcovitého tvaru pod úrovní dvířek, kde se vkládá palivo na výšku do litinového tubusu, kde jsou ve třech úrovních přívodní trysky vzduchu a poleno prohořívá rovnoměrně po celé délce. Vy jako uživatel si na plno užíváte pouze pohled na plameny a zároveň dochází k propadávání veškerého popela do popelníku pod spalovací komorou čímž se tato kamna stávají skoro bez údržbová (min. riziko úniku popelu do místnosti). Další výhodou je nízký výkon, malý půdorys (ovšem výška je 1,17 m!), takže jsou tyto kamna vhodná i do menších místností, ale nepůsobí malým dojmem. Tato krbová kamna mají velmi jednoduché ovládání pomocí jedné páčky, kterou ovládáte přívod primárního (pod rošt), sekundárního (oplach skla) i terciálního (dohořívání dřevoplynů) vzduchu. PŘEDNOSTI KAMEN UNICA: patentovaná spalovací komora (velmi pomalé prohořívání paliva) jednoduché rozpalování bez potřeby třísek apod. minimální riziko úniku nečistot do místnosti minimální údržba prvotřídní litina velká akumulace (litina a šamot) vysoká účinnost 81% spalování dřevoplynů vyzdívka z odlévaného prvotřídního šamotu (vysoká životnost)

celý popis

E-shop: 4 až 6 týdnů
89 100 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Název krbových kamen Unica hovoří za vše. Kamna Unica jsou unikátní a to konkrétně tím, že mají patentovanou, téměř bezúdržbovou spalovací komoru (více zde)! Spalovací komora je válcovitého tvaru pod úrovní dvířek, kde se vkládá palivo na výšku do litinového tubusu, kde jsou ve třech úrovních přívodní trysky vzduchu a poleno prohořívá rovnoměrně po celé délce. Vy jako uživatel si na plno užíváte pouze pohled na plameny a zároveň dochází k propadávání veškerého popela do popelníku pod spalovací komorou čímž se tato kamna stávají skoro bez údržbová (min. riziko úniku popelu do místnosti).

Další výhodou je nízký výkon, malý půdorys (ovšem výška je 1,17 m!), takže jsou tyto kamna vhodná i do menších místností, ale nepůsobí malým dojmem.

Tato krbová kamna mají velmi jednoduché ovládání pomocí jedné páčky, kterou ovládáte přívod primárního (pod rošt), sekundárního (oplach skla) i terciálního (dohořívání dřevoplynů) vzduchu.

PŘEDNOSTI KAMEN UNICA:

  • patentovaná spalovací komora (velmi pomalé prohořívání paliva)
  • jednoduché rozpalování bez potřeby třísek apod.
  • minimální riziko úniku nečistot do místnosti
  • minimální údržba
  • prvotřídní litina
  • velká akumulace (litina a šamot)
  • vysoká účinnost 81%
  • spalování dřevoplynů
  • vyzdívka z odlévaného prvotřídního šamotu (vysoká životnost)

VOLITELNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ:
  • horní deska, lesklý smalt v barvě: červené, zelené - 6 400 Kč
  • horní deska, lesklý smalt v barvě: modré - 7 100 Kč
  • zadní plech odstiňující tepelné záření - 6 800 Kč
  • adaptér na ext. vzduch - 1 700 Kč
  • pohyblivý rošt pro uhlí - 1 700 Kč
  • miska na gel - 1 400 Kč

Leda

LEDA Werk GmbH & Co KG s výrobou ve městě Leer je předním specialistou na technologie vytápění a průmyslového slévárenství. Se 170-ti zaměstnanci a řadou dodavatelů působí společnost LEDA nejen v Německu, ale i po celém světě. Zaměření produktů je hlavně na litinová krbová kamna a krbové či kamnové vložky vhodné pro akumulační stvaby. LEDA vyrábí a distribuuje nejen výrobky pod vlastním obchodním názvem LEDA, ale realizuje také velkou míru produkce pro německé i zahraniční společnosti. Každoročně vyrobí celkem 20.000 ks. Jednotlivé komponenty jsou vyráběny od ručního formování po plně automatické vysokotlaké lití pro sériovou výrobu.
Produkty Leda jsou věhlasné svou prvotřídní kvalitou a dlouhou životností, která je zajištěna materiály použitými pro výrobu. Jedná se o prvotřídní litinu v kombinaci s litým šamotem a nerezí. V sortimentu najdete jak nádherná krbová kamna, tak zahradní krb Troll a designové ohniště Outfire, které se stalo i velice oblíbeným doplňkem interiérů.Kvalita společnosti Leda je hlavně díky německému vývoji, výrobě a servisu, značka LEDA je postavena na tradici, nejvyšší kvalitě, životnosti, komfortu a inovaci. Ekologie – výrobky značky LEDA mohou být díky sofistikované technologii spalování bezpečně provozovány v souladu s nejpřísnějšími předpisy. 
LEDA má dlouholeté zkušenosti a znalosti s orientací na flexibilitu konstrukce, projektování a výrobu inovativních prvků z materiálů na bázi železa. Společnost je stabilní základnou pro poskytování kvalitních produktů a systémových řešení pro různá průmyslová odvětví a potřeby. Ať už je to při výrobě jednotlivých kusů v sériové výrobě, či při konstrukci konkrétních typů vysoce kvalitních krbových kamen, LEDA stále představuje perfektní a inovativní řešení.

Záruka 2 roky
Značka Leda
Nominální výkon (kW) 5
Kategorie výkonu do 5 kW
Rozsah výkonu (kW) 2 - 7
Vytápěcí schopnost (m3) 40 - 140
Účinnost (%) 80
Průměr kouřovodu (mm) 120 mm
Horní připojení kouřovodu ano
Hmotnost bez balení (kg) 129
Vzdálenost od nábytku (mm) 800
Palivo dřevo / ekobrikety
Max. délka polena (cm) 33
Spotřeba paliva (kg/hod) 1,4
Barva černá
Zadní připojení kouřovodu ne
Popelník ano
Rošt speciální tubus
Materiál litinová
Otočná kamna ne
Kamna "na noze" ne
Dřevník žádný
Akumulace ano
Integrovaná trouba ne
Obklad kamen žádný
Prosklení dvířka
Umístění volně stojící
Tvar kulatá
Externí přívod vzduchu ano
Barva filtr černá
LEDA Werk