DELLINGER Manmosu - Professional Damascus nůž šéfkuchaře Santoku 180mm
  • Doprava zdarma
Santoku nože

DELLINGER Manmosu - Professional Damascus nůž šéfkuchaře Santoku 180mm

Kód: K-H109

Robustní, velmi ostrý japonský nůž SANTOKU 180 mm z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Lesklá, kvalitní ocel a překrásná fosílie mamutí stoličky tvoří perfektní pár a konečný výsledek je naprosto uchvacující. Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti okolo 60 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Nůž santoku je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a rukojeť západního tvaru Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.Japonský nůž šéfkuchaře Santoku 180 mm má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli vg10, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Japonská ocel vg10 má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R62 +/- 1 Rockwella. Jádro z japonské oceli vg10 je vloženo mezi 66 vrstev 2 nerezových damascénských ocelí (damascus steel), které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpitivým damascénským vzorem ROSE minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli. Damascénský vzor připomínající zahradu a růže v rozkvětu ROSE je jedinečný, neopakovatelný a stane se symbolem Vaší individuality. . Ergonomická rukojeť západního stylu je vyrobena z přírodního dřeva Desert Iron Wood a je ozdobena vzácnou fosílií mamutího zubu . Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože. Nože z této série jsou více než vhodné pro chlapy s pořádnýma rukama !

celý popis

E-shop: 3 dny
3 999 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Robustní, velmi ostrý japonský nůž SANTOKU 180 mm z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Lesklá, kvalitní ocel a překrásná fosílie mamutí stoličky tvoří perfektní pár a konečný výsledek je naprosto uchvacující. Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti okolo 60 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Nůž santoku je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a rukojeť západního tvaru Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
Japonský nůž šéfkuchaře Santoku 180 mm má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli vg10, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Japonská ocel vg10 má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R62 +/- 1 Rockwella. Jádro z japonské oceli vg10 je vloženo mezi 66 vrstev 2 nerezových damascénských ocelí (damascus steel), které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s třpitivým damascénským vzorem ROSE minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli. Damascénský vzor připomínající zahradu a růže v rozkvětu ROSE je jedinečný, neopakovatelný a stane se symbolem Vaší individuality. . Ergonomická rukojeť západního stylu je vyrobena z přírodního dřeva Desert Iron Wood a je ozdobena vzácnou fosílií mamutího zubu . Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože. Nože z této série jsou více než vhodné pro chlapy s pořádnýma rukama !

Dellinger

Dellinger Cutlery bylo založeno jednotlivci s vášní a láskou k nožům. Naše láska k nožům překonala význam slova vášeň - výroba a prodej krásných nožů je součástí toho - co a  kdo jsme. Naše láska a vášeň je vtlačena do designu a tvaru každého nože. To je důvod, proč jsme se rozhodli představit kreativní a zajímavé styly nožů, které jsou ručně vyráběny právě pro Vás. Pravá damascénská ocel je známá svou velkou krásou, neuvěřitelnou silou a schopností udržet ostré hrany. Vzorek se vytváří z postupného překládání a kování dvou, nebo více různých druhů oceli dohromady. Díky tomu je čepel silná, avšak flexibilní. Používáme naše ruce, abychom vytvořili věci, které budou žít a mohly vyprávět svůj příběh. Každá věc, kterou vytváříme, se rodí z energie, lásky a péče řemeslníků. Damascénská ocel je známa nejen pro tento intenzivní proces a krásný design, ale i pro svou bohatou historii, která ji obklopuje. Tímto se z Vašeho nože stává mnohem více. Je to jedinečné, originální a nezaměnitelné umělecké dílo. Historie říká, že damascénská ocel byla známa od počátku 4. století, během doby Alexandra Velikého. Umění výroby štítů a zbraní z damascénské oceli bylo velmi utajované a nedostupné.
Legendy z těchto dob vypráví o mečích z damascénské oceli, které byly tak ostré, že přesekly hedvábné tkaniny v letu. Bohužel, v důsledku utajování procesu kování damascénské oceli, bylo tajemství ztraceno kolem roku 1750 nl a nikdy nebylo úplně znovu objeveno. Mnoho řemeslníků dnes tvrdí, že znovu objevili starodávný proces výroby legendární damascénské oceli - nicméně, nedostatek důkazů činí tato tvrzení nedůvěryhodnými.

Čepel VG-10
Délka čepele 180mm
Provedení damascus steel
Délka nože 320 mm
Střenka dřevo Desert Iron Wood
Záruka 2
Značka Dellinger