DELLINGER Sekera Valhalla ASKA Damascus
  • Doprava zdarma
Sekery

DELLINGER Sekera Valhalla ASKA Damascus

Kód: PMX26

Ručně kovaná a opracovaná outdoorová sekera z damascénské oceli. Hlava sekery je tvořena ze 352 překládaných vrstev ocelí1095 a 15N20. To dává této sekerce jedinečný a nenapodobitelný vzhled. Rozsah tvrdosti je 55-60 HRC v měřítku Rockwell. Každá jednotlivá vrstva má jinou tvrdost dle typu oceli. Kožené pouzdro umožňuje bezpečné přenášení sekery na vaš příští outdoorový výlet. Dobrá sekera je pro outdoorové nadšence v mnoha situacích nezbytná. Bez ohledu na to, zda jde o založení kempu, stavbu přístřeší nebo sběr palivového dříví. Bez dobrého nástroje, můžete čelit neřešitelnému úkolu. Sekery byly používány po tisíce let k těžké práci a časem se vyvinuly do opravdových univerzálních nástrojů. Postupem času Váše sekera přijme krásnou patinu a stane se jedinečným uměleckým dílem, které je zcela Vaše. U této uhlíkové damascénské oceli je nutné hlavu sekery po každém použití namazat například olivovým olejem, jinak začne rezavět.

celý popis

E-shop: 3 dny
2 799 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Ručně kovaná a opracovaná outdoorová sekera z damascénské oceli. Hlava sekery je tvořena ze 352 překládaných vrstev ocelí1095 a 15N20. To dává této sekerce jedinečný a nenapodobitelný vzhled. Rozsah tvrdosti je 55-60 HRC v měřítku Rockwell. Každá jednotlivá vrstva má jinou tvrdost dle typu oceli. Kožené pouzdro umožňuje bezpečné přenášení sekery na vaš příští outdoorový výlet.
Dobrá sekera je pro outdoorové nadšence v mnoha situacích nezbytná. Bez ohledu na to, zda jde o založení kempu, stavbu přístřeší nebo sběr palivového dříví. Bez dobrého nástroje, můžete čelit neřešitelnému úkolu. Sekery byly používány po tisíce let k těžké práci a časem se vyvinuly do opravdových univerzálních nástrojů. Postupem času Váše sekera přijme krásnou patinu a stane se jedinečným uměleckým dílem, které je zcela Vaše. U této uhlíkové damascénské oceli je nutné hlavu sekery po každém použití namazat například olivovým olejem, jinak začne rezavět.

Dellinger

Dellinger Cutlery bylo založeno jednotlivci s vášní a láskou k nožům. Naše láska k nožům překonala význam slova vášeň - výroba a prodej krásných nožů je součástí toho - co a  kdo jsme. Naše láska a vášeň je vtlačena do designu a tvaru každého nože. To je důvod, proč jsme se rozhodli představit kreativní a zajímavé styly nožů, které jsou ručně vyráběny právě pro Vás. Pravá damascénská ocel je známá svou velkou krásou, neuvěřitelnou silou a schopností udržet ostré hrany. Vzorek se vytváří z postupného překládání a kování dvou, nebo více různých druhů oceli dohromady. Díky tomu je čepel silná, avšak flexibilní. Používáme naše ruce, abychom vytvořili věci, které budou žít a mohly vyprávět svůj příběh. Každá věc, kterou vytváříme, se rodí z energie, lásky a péče řemeslníků. Damascénská ocel je známa nejen pro tento intenzivní proces a krásný design, ale i pro svou bohatou historii, která ji obklopuje. Tímto se z Vašeho nože stává mnohem více. Je to jedinečné, originální a nezaměnitelné umělecké dílo. Historie říká, že damascénská ocel byla známa od počátku 4. století, během doby Alexandra Velikého. Umění výroby štítů a zbraní z damascénské oceli bylo velmi utajované a nedostupné.
Legendy z těchto dob vypráví o mečích z damascénské oceli, které byly tak ostré, že přesekly hedvábné tkaniny v letu. Bohužel, v důsledku utajování procesu kování damascénské oceli, bylo tajemství ztraceno kolem roku 1750 nl a nikdy nebylo úplně znovu objeveno. Mnoho řemeslníků dnes tvrdí, že znovu objevili starodávný proces výroby legendární damascénské oceli - nicméně, nedostatek důkazů činí tato tvrzení nedůvěryhodnými.

Hmotnost 950 g
Čepel 352 překládaných vrstev ocelí1095 a 15N20
Délka čepele 105 mm
Délka nože 295 mm
Střenka jasan
Tvrdost 55-60 HRC
Záruka 2
Značka Dellinger