LODGE litinová pánev klínová 23 cm
Litinové pánve

LODGE litinová pánev klínová 23 cm

Kód: dytL8CB3

Originální americké litinové pánve a hrnce LODGE lze použít nejen na grilu a přímém ohni, ale také na plynových a elektrických sporácích, v troubě, ale zejména na idukční desce. Čím déle se litinové nádobí používá, tím lepších výsledků při vaření docílíte. Při správné péči o litinové nádobí vydrží i déle než 100 let. Litinové nádobí je ideální pro přípravu steaků, smažení, fritivání, pečení, dušení. Vyrobeno přímo v USA, maximální kvalita zpracování Lodge, de facto neomezená životnost, snadná údržba. Rodina Lodge vyrábí své prvotřídní litinové nádobí ve svých slévárnách v Tennessee (USA) již od roku 1896. Počínaje surovinami a procesem seasoningu konče, dál a dál vytváří tu nejvyšší kvalitu, jež dává do každého produktu, který vyrobí. Jako jediný americký výrobce litinového nádobí je rodina Lodge pyšná na to, že nese odkaz toho, co započal již jejich praděd Joseph Lodge. Litinové nádobí Lodge je určené k tepelné úpravě potravin (nejen masa) na tuku- restování, smažení, pečení a dušení . Litinové nádobí Lodge se dá používat na plynovém sporáku, indukční a sklokeramické desce, v horkovzdušné troubě, v grilu nebo přímo na uhlících v otevřeném ohništi. Litinové nádobí má de facto neomezenou životnost a jedná se vlastně o přírodní produkt (železo) bez jakéhokoli chemického "nepřilnavého" povrchu. Povrch amerického litinového nádobí Lodge je již z výroby ošetřen základní obnovitelnou vrstvou zapečeného sójového oleje (Olej je vysoce rafinovaný a všechny proteiny, které způsobují alergické reakce na sóju, jsou odstraněny.) tzv. "seasoningem" . Tato obnovitelná ochranná vrstva vytváří na povrchu nádobí charakteristickou černou patinu . Ta chrání litinu před korozí a současně vytváří nepřilnavý povrch . Termínem „seasoning“ se označuje jak původní vrchní ochranná vrstva nádobí, tak i postupný proces udržování této vrstvy. Seasoning je neustálý proces, který se zlepšuje tím, čím více v nádobí vaříte. Litinové nesmaltované nádobí Lodge je stále vyráběno přímo v USA (South Pittsburg, Tennessee) moderní technologií a ve vysoké kvalitě.

celý popis

Martin Špalek
605 246 096

Vám pomůže s výběrem

Originální americké litinové pánve a hrnce LODGE lze použít nejen na grilu a přímém ohni, ale také na plynových a elektrických sporácích, v troubě, ale zejména na idukční desce. Čím déle se litinové nádobí používá, tím lepších výsledků při vaření docílíte. Při správné péči o litinové nádobí vydrží i déle než 100 let. Litinové nádobí je ideální pro přípravu steaků, smažení, fritivání, pečení, dušení. Vyrobeno přímo v USA, maximální kvalita zpracování Lodge, de facto neomezená životnost, snadná údržba. Rodina Lodge vyrábí své prvotřídní litinové nádobí ve svých slévárnách v Tennessee (USA) již od roku 1896. Počínaje surovinami a procesem seasoningu konče, dál a dál vytváří tu nejvyšší kvalitu, jež dává do každého produktu, který vyrobí. Jako jediný americký výrobce litinového nádobí je rodina Lodge pyšná na to, že nese odkaz toho, co započal již jejich praděd Joseph Lodge. Litinové nádobí Lodge je určené k tepelné úpravě potravin (nejen masa) na tuku-
restování, smažení, pečení a dušení
. Litinové nádobí Lodge se dá používat na plynovém sporáku, indukční a sklokeramické desce, v horkovzdušné troubě, v grilu nebo přímo na uhlících v otevřeném ohništi.
Litinové nádobí má de facto neomezenou životnost
a jedná se vlastně o přírodní produkt (železo) bez jakéhokoli chemického "nepřilnavého" povrchu.
Povrch amerického litinového nádobí Lodge je již z výroby ošetřen základní obnovitelnou vrstvou zapečeného sójového oleje
(Olej je vysoce rafinovaný a všechny proteiny, které způsobují alergické reakce na sóju, jsou odstraněny.) tzv. "seasoningem"
. Tato obnovitelná ochranná vrstva
vytváří na povrchu nádobí charakteristickou černou patinu
. Ta chrání litinu před korozí a současně vytváří nepřilnavý povrch
. Termínem „seasoning“ se označuje jak původní vrchní ochranná vrstva nádobí, tak i postupný proces udržování této vrstvy. Seasoning je neustálý proces, který se zlepšuje tím, čím více v nádobí vaříte.
Litinové nesmaltované nádobí Lodge je stále vyráběno přímo v USA (South Pittsburg, Tennessee) moderní technologií a ve vysoké kvalitě.

Lodge

Společnost Lodge vyrábí litinu, ale zároveň vytvář odkaz, který spojuje lidi po celé generace. Na toto nepsané dědictví nikdy nezapomínáme a s každým kusem nádobí zacházíme s patřičnou péčí, protože je to náš dar, který bude mít své místo na vašem stole. Za roky své existence si společnost Lodge získala dobré jméno díky svým kvalitním výrobkům. Dobrá reputace se vytváří už ve slévárně, kde naši zaměstnanci nesou vlastní odpovědnost za každý kus, který jim projde rukama. Litina je v současnosti nejžádanějším druhem nádobí na trhu, při tom ji používaly už naše babičky! A věděly proč. Na litině připravíte perfektní vajíčka a upečete úžasné ovocné koláče. Litina se hodí pro celou řadu použití, má přirozený nepřilnavý povrch a schopnost udržet teplo. Navíc je odolná a má dlouhou životnost.

Hmotnost 2.7 kg
Průměr 23 cm
Vnitřní průměr dna 21 cm
Vnitřní výška 2.5 cm
Rozměr obsahuje 8 polí ve tvaru trojúhelníků o rozměru základny 7 cm, výšce 9 cm a hloubce 2,5 cm
Značka Lodge
Záruka 2
Lodge