Leda

LEDA Werk GmbH & Co KG s výrobou ve městě Leer je předním specialistou na technologie vytápění a průmyslového slévárenství. Se 170-ti zaměstnanci a řadou dodavatelů působí společnost LEDA nejen v Německu, ale i po celém světě. Zaměření produktů je hlavně na litinová krbová kamna a krbové či kamnové vložky vhodné pro akumulační stvaby. LEDA vyrábí a distribuuje nejen výrobky pod vlastním obchodním názvem LEDA, ale realizuje také velkou míru produkce pro německé i zahraniční společnosti. Každoročně vyrobí celkem 20.000 ks. Jednotlivé komponenty jsou vyráběny od ručního formování po plně automatické vysokotlaké lití pro sériovou výrobu.
Produkty Leda jsou věhlasné svou prvotřídní kvalitou a dlouhou životností, která je zajištěna materiály použitými pro výrobu. Jedná se o prvotřídní litinu v kombinaci s litým šamotem a nerezí. V sortimentu najdete jak nádherná krbová kamna, tak zahradní krb Troll a designové ohniště Outfire, které se stalo i velice oblíbeným doplňkem interiérů.Kvalita společnosti Leda je hlavně díky německému vývoji, výrobě a servisu, značka LEDA je postavena na tradici, nejvyšší kvalitě, životnosti, komfortu a inovaci. Ekologie – výrobky značky LEDA mohou být díky sofistikované technologii spalování bezpečně provozovány v souladu s nejpřísnějšími předpisy. 
LEDA má dlouholeté zkušenosti a znalosti s orientací na flexibilitu konstrukce, projektování a výrobu inovativních prvků z materiálů na bázi železa. Společnost je stabilní základnou pro poskytování kvalitních produktů a systémových řešení pro různá průmyslová odvětví a potřeby. Ať už je to při výrobě jednotlivých kusů v sériové výrobě, či při konstrukci konkrétních typů vysoce kvalitních krbových kamen, LEDA stále představuje perfektní a inovativní řešení.

Výrobky značky Leda jsou zastoupeny v následujících kategoriích: