DELLINGER japonský kuchařský nůž Santoku 180 mm Okami 3 layers AUS10
Santoku nože

DELLINGER japonský kuchařský nůž Santoku 180 mm Okami 3 layers AUS10

Kód: K-HAUS7

Nůž Santoku je všestranný nůž, který pochází z Japonska. V překladu Santoku znamená „tři ctnosti“ - poradí si s krájením, drcením a sekáním masa, zeleniny a ryb. Čepel Sheepsfoot má rovné ostří a tupý hřbet, který probíhá rovnoběžně s ostřím a poté se stáčí dolů směrem k hrotu, jako pasoucí se ovce. Tento vzor čepele byl původně navržen pro provádění řezných a krájecích prací, kde by ostrá špička mohla vést k nežádoucímu propíchnutí nebo proříznutí. Tupý hřbet umožňuje bezpečné uchopení čepele prsty ("dusání") nebo vysunutí prstu pro zvýšení jemné kontroly nad ostřím při jemné práci. Ostří nožů ze série  je tvořena jádrem z japonské oceli AUS-10 o tvrdosti 58-62 Rockwella, které je vloženo mezi 2 vrstvy nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Povrch nože je broušen do matného odstínu, tzv. stonewashed. Tato povrchová úprava snadno skryje škrábance. Díky mimořádné ostrosti a úhlu broušení 15 stupňů, si krájené produkty zachovají svůj tvar a strukturu. Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 a je zdobená středovým mozaikovým nýtem se znakem samuraje. Rukojeť skvěle padne do ruky a tím poskytuje pohodlí. Nože jsou dokonale vyvážené a zabraňují únavě rukou. Tím je zajištěna maximální kontrola a přesnost.

celý popis

E-shop: 3 dny
1 999 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Nůž Santoku je všestranný nůž, který pochází z Japonska. V překladu Santoku znamená „tři ctnosti“ - poradí si s krájením, drcením a sekáním masa, zeleniny a ryb. Čepel Sheepsfoot má rovné ostří a tupý hřbet, který probíhá rovnoběžně s ostřím a poté se stáčí dolů směrem k hrotu, jako pasoucí se ovce. Tento vzor čepele byl původně navržen pro provádění řezných a krájecích prací, kde by ostrá špička mohla vést k nežádoucímu propíchnutí nebo proříznutí. Tupý hřbet umožňuje bezpečné uchopení čepele prsty ("dusání") nebo vysunutí prstu pro zvýšení jemné kontroly nad ostřím při jemné práci.
Ostří nožů ze série  je tvořena jádrem z japonské oceli AUS-10 o tvrdosti 58-62 Rockwella, které je vloženo mezi 2 vrstvy nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Povrch nože je broušen do matného odstínu, tzv. stonewashed. Tato povrchová úprava snadno skryje škrábance. Díky mimořádné ostrosti a úhlu broušení 15 stupňů, si krájené produkty zachovají svůj tvar a strukturu. 
Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 a je zdobená středovým mozaikovým nýtem se znakem samuraje. Rukojeť skvěle padne do ruky a tím poskytuje pohodlí. Nože jsou dokonale vyvážené a zabraňují únavě rukou. Tím je zajištěna maximální kontrola a přesnost.

Dellinger

Dellinger Cutlery bylo založeno jednotlivci s vášní a láskou k nožům. Naše láska k nožům překonala význam slova vášeň - výroba a prodej krásných nožů je součástí toho - co a  kdo jsme. Naše láska a vášeň je vtlačena do designu a tvaru každého nože. To je důvod, proč jsme se rozhodli představit kreativní a zajímavé styly nožů, které jsou ručně vyráběny právě pro Vás. Pravá damascénská ocel je známá svou velkou krásou, neuvěřitelnou silou a schopností udržet ostré hrany. Vzorek se vytváří z postupného překládání a kování dvou, nebo více různých druhů oceli dohromady. Díky tomu je čepel silná, avšak flexibilní. Používáme naše ruce, abychom vytvořili věci, které budou žít a mohly vyprávět svůj příběh. Každá věc, kterou vytváříme, se rodí z energie, lásky a péče řemeslníků. Damascénská ocel je známa nejen pro tento intenzivní proces a krásný design, ale i pro svou bohatou historii, která ji obklopuje. Tímto se z Vašeho nože stává mnohem více. Je to jedinečné, originální a nezaměnitelné umělecké dílo. Historie říká, že damascénská ocel byla známa od počátku 4. století, během doby Alexandra Velikého. Umění výroby štítů a zbraní z damascénské oceli bylo velmi utajované a nedostupné.
Legendy z těchto dob vypráví o mečích z damascénské oceli, které byly tak ostré, že přesekly hedvábné tkaniny v letu. Bohužel, v důsledku utajování procesu kování damascénské oceli, bylo tajemství ztraceno kolem roku 1750 nl a nikdy nebylo úplně znovu objeveno. Mnoho řemeslníků dnes tvrdí, že znovu objevili starodávný proces výroby legendární damascénské oceli - nicméně, nedostatek důkazů činí tato tvrzení nedůvěryhodnými.

Čepel japonská ocel AUS-10
Délka čepele 180 mm
Hmotnost 245 g
Záruka 2
Značka Dellinger
Střenka G-10
Délka nože 320 mm