DELLINGER nůž Santoku 145mm Mirror Wootz - Mammut Collect Nr.7
  • Doprava zdarma
Santoku nože

DELLINGER nůž Santoku 145mm Mirror Wootz - Mammut Collect Nr.7

Kód: K-H228/7

Exklusivní, přitom praktický a výkonný nůž šéfkuchaře, který má čepel z jedné z nejlepších ocelí opředené historií a tajemstvím "zrcadlově leštěné oceli WOOTZ". Tato vyjímečná ocel má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti okolo R60 +/- 1 Rockwella. Vyvinuta byla pro čepele nožů, které vyžadují vysokou odolnost proti korozi, velmi vysokou tvrdost a vynikající odolnost proti opotřebení. Použitý materiál zabezpečuje trvanlivost nože. Nůž Dellinger Mirror Wootz se může stát rodinným pokladem, který přežije i vaše vnoučata. Nože jsou vyráběny tradičním způsobem, což zaručuje mimořádnou pevnost čepele a odolnost vůči otupení. Každý nůž je ručně broušený a při vysoké tvrdosti dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti. Ručně vyrobený nůž z manufaktury Dellinger se stane věrným partnerem každého amatérského či profesionálního kuchaře. Nabízí kombinaci velmi ostré zrcadlové čepele a překrásné rukojeti z mamutích fosílií. Bezvadné a promyšlené ruční zpracování dává tomuto noži punc dokonalosti. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tento jedinečný nůž japonského tvaru problémem.   Ocel WOOTZ Ocel Wootz je tradiční ocelový materiál původem z jižní Indie a Střední Asie. Tento materiál byl používán již od starověku a byl znám pro svou vysokou tvrdost, odolnost a estetickou hodnotu. Výroba oceli Wootz byla založena na technologii výroby oceli, která byla předchůdcem moderních vysokoteplotních pecí. Ocel Wootz byla vyráběna z železné rudy smíchané s uhlíkem a dalšími příměsemi, jako je chrom, nikl a wolfram. Tento proces výroby byl velmi složitý a zahrnoval mnoho fází, jako je tavení, kování a opakované žíhání. Ocel Wootz byla známá pro své charakteristické vlnité nebo mramorové vzory, které byly vytvořeny při procesu výroby. Tyto vzory byly velmi oblíbené mezi řemeslníky a umělci a byly často používány pro výrobu dekorativních nožů, mečů a jiných zbraní. Dnes je výroba oceli Wootz velmi vzácná a používají ji především tradiční řemeslníci. Moderní oceli jsou však obecně výkonnější a snadněji dostupné pro průmyslovou výrobu. Přesto ocel Wootz zůstává cenným materiálem pro sběratele a milovníky tradičního řemesla a umění. Ergonomická rukojeť západního stylu je vyrobena z vzácných fosílií mamutího zubu a doplněna kroužkem ze stabilizovaného dřeva. Pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.

celý popis

E-shop: 3 dny
12 399 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Exklusivní, přitom praktický a výkonný nůž šéfkuchaře, který má čepel z jedné z nejlepších ocelí opředené historií a tajemstvím "zrcadlově leštěné oceli WOOTZ". Tato vyjímečná ocel má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti okolo R60 +/- 1 Rockwella. Vyvinuta byla pro čepele nožů, které vyžadují vysokou odolnost proti korozi, velmi vysokou tvrdost a vynikající odolnost proti opotřebení. Použitý materiál zabezpečuje trvanlivost nože. Nůž Dellinger Mirror Wootz se může stát rodinným pokladem, který přežije i vaše vnoučata. Nože jsou vyráběny tradičním způsobem, což zaručuje mimořádnou pevnost čepele a odolnost vůči otupení. Každý nůž je ručně broušený a při vysoké tvrdosti dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti.

Ručně vyrobený nůž z manufaktury Dellinger se stane věrným partnerem každého amatérského či profesionálního kuchaře. Nabízí kombinaci velmi ostré zrcadlové čepele a překrásné rukojeti z mamutích fosílií. Bezvadné a promyšlené ruční zpracování dává tomuto noži punc dokonalosti. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tento jedinečný nůž japonského tvaru problémem.
  Ocel WOOTZ Ocel Wootz je tradiční ocelový materiál původem z jižní Indie a Střední Asie. Tento materiál byl používán již od starověku a byl znám pro svou vysokou tvrdost, odolnost a estetickou hodnotu. Výroba oceli Wootz byla založena na technologii výroby oceli, která byla předchůdcem moderních vysokoteplotních pecí. Ocel Wootz byla vyráběna z železné rudy smíchané s uhlíkem a dalšími příměsemi, jako je chrom, nikl a wolfram. Tento proces výroby byl velmi složitý a zahrnoval mnoho fází, jako je tavení, kování a opakované žíhání. Ocel Wootz byla známá pro své charakteristické vlnité nebo mramorové vzory, které byly vytvořeny při procesu výroby. Tyto vzory byly velmi oblíbené mezi řemeslníky a umělci a byly často používány pro výrobu dekorativních nožů, mečů a jiných zbraní. Dnes je výroba oceli Wootz velmi vzácná a používají ji především tradiční řemeslníci. Moderní oceli jsou však obecně výkonnější a snadněji dostupné pro průmyslovou výrobu. Přesto ocel Wootz zůstává cenným materiálem pro sběratele a milovníky tradičního řemesla a umění.
Ergonomická rukojeť západního stylu je vyrobena z vzácných fosílií mamutího zubu a doplněna kroužkem ze stabilizovaného dřeva. Pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.

Dellinger

Dellinger Cutlery bylo založeno jednotlivci s vášní a láskou k nožům. Naše láska k nožům překonala význam slova vášeň - výroba a prodej krásných nožů je součástí toho - co a  kdo jsme. Naše láska a vášeň je vtlačena do designu a tvaru každého nože. To je důvod, proč jsme se rozhodli představit kreativní a zajímavé styly nožů, které jsou ručně vyráběny právě pro Vás. Pravá damascénská ocel je známá svou velkou krásou, neuvěřitelnou silou a schopností udržet ostré hrany. Vzorek se vytváří z postupného překládání a kování dvou, nebo více různých druhů oceli dohromady. Díky tomu je čepel silná, avšak flexibilní. Používáme naše ruce, abychom vytvořili věci, které budou žít a mohly vyprávět svůj příběh. Každá věc, kterou vytváříme, se rodí z energie, lásky a péče řemeslníků. Damascénská ocel je známa nejen pro tento intenzivní proces a krásný design, ale i pro svou bohatou historii, která ji obklopuje. Tímto se z Vašeho nože stává mnohem více. Je to jedinečné, originální a nezaměnitelné umělecké dílo. Historie říká, že damascénská ocel byla známa od počátku 4. století, během doby Alexandra Velikého. Umění výroby štítů a zbraní z damascénské oceli bylo velmi utajované a nedostupné.
Legendy z těchto dob vypráví o mečích z damascénské oceli, které byly tak ostré, že přesekly hedvábné tkaniny v letu. Bohužel, v důsledku utajování procesu kování damascénské oceli, bylo tajemství ztraceno kolem roku 1750 nl a nikdy nebylo úplně znovu objeveno. Mnoho řemeslníků dnes tvrdí, že znovu objevili starodávný proces výroby legendární damascénské oceli - nicméně, nedostatek důkazů činí tato tvrzení nedůvěryhodnými.

Čepel Ocel Wootz
Délka čepele 145 mm
Hmotnost 203 g
Záruka 2
Značka Dellinger
Tvrdost R60 +/- 1
Střenka mamutí fosílie
Délka nože 257 mm