HOKIYAMA nůž Chef/Kiritsuke 240 mm Sakon Bokusui ROU-Wave
  • Doprava zdarma
Šéfkuchařské nože

HOKIYAMA nůž Chef/Kiritsuke 240 mm Sakon Bokusui ROU-Wave

Kód: 151914

Extrémně ostrý japonský nůž KIRITSUKE z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Nůž Kiritsuke je specifický japonský nůž, který je považován za jedinečný a ceněný pro svou všestrannost a elegantní design. Kiritsuke je tradiční nůž, který je původně používán ve výhradě japonskými šéfkuchaři nebo mistři sushi. Jedna z hlavních charakteristik nože Kiritsuke je jeho jedinečný tvar. Má dlouhou, rovnou čepel s asymetrickým profilem, který kombinuje vlastnosti nože Yanagiba (japonského rybářského nože) a Usuba (japonského zeleninového nože) do jednoho nože. Na jedné straně ostří je delší s konvexním tvarem, což je ideální pro rybí maso, zatímco na druhé straně ostří je kratší s konkávním tvarem, což je vhodné pro práci s zeleninou. Tento asymetrický tvar umožňuje šéfkuchaři provádět různé úkoly s jedním nožem. Nůž Kiritsuke je oblíbeným nástrojem mezi šéfkuchaři díky jeho všestrannosti. Je vhodný pro krájení, plátkování, drcení, dělení a další kuchyňské úkoly. Je ideální pro práci s různými druhy masa, ryb, zeleniny a ovoce. Ostří nože Kiritsuke je obvykle velmi ostré a tenké, což umožňuje precizní řezy a dosahování profesionálních výsledků. Celkově je nůž Kiritsuke ceněn pro svou univerzálnost a schopnost dosáhnout vynikajících výsledků při přípravě sushi, sashimi a jiných japonských pokrmů. Je to vynikající nástroj pro profesionální kuchaře i vášnivé kuchaře doma, kteří oceňují kvalitu a tradiční řemeslné zpracování japonských nožů. Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název "vířivý damašek". Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů. Srdce (jádro) tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, která byla zakalena na teplotu kolem 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi. Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

celý popis

E-shop: 3 dny
6 399 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Extrémně ostrý japonský nůž KIRITSUKE z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Nůž Kiritsuke je specifický japonský nůž, který je považován za jedinečný a ceněný pro svou všestrannost a elegantní design. Kiritsuke je tradiční nůž, který je původně používán ve výhradě japonskými šéfkuchaři nebo mistři sushi. Jedna z hlavních charakteristik nože Kiritsuke je jeho jedinečný tvar. Má dlouhou, rovnou čepel s asymetrickým profilem, který kombinuje vlastnosti nože Yanagiba (japonského rybářského nože) a Usuba (japonského zeleninového nože) do jednoho nože. Na jedné straně ostří je delší s konvexním tvarem, což je ideální pro rybí maso, zatímco na druhé straně ostří je kratší s konkávním tvarem, což je vhodné pro práci s zeleninou. Tento asymetrický tvar umožňuje šéfkuchaři provádět různé úkoly s jedním nožem. Nůž Kiritsuke je oblíbeným nástrojem mezi šéfkuchaři díky jeho všestrannosti. Je vhodný pro krájení, plátkování, drcení, dělení a další kuchyňské úkoly. Je ideální pro práci s různými druhy masa, ryb, zeleniny a ovoce. Ostří nože Kiritsuke je obvykle velmi ostré a tenké, což umožňuje precizní řezy a dosahování profesionálních výsledků. Celkově je nůž Kiritsuke ceněn pro svou univerzálnost a schopnost dosáhnout vynikajících výsledků při přípravě sushi, sashimi a jiných japonských pokrmů. Je to vynikající nástroj pro profesionální kuchaře i vášnivé kuchaře doma, kteří oceňují kvalitu a tradiční řemeslné zpracování japonských nožů.

Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název "vířivý damašek". Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů.

Srdce (jádro) tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, která byla zakalena na teplotu kolem 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi.

Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

Čepel ocel AUS-10
Délka čepele 245 mm
Hmotnost 148 g
Záruka 2
Značka Hokiyama
Tvrdost 62 HRC
Střenka dubové dřevo
Délka nože 400 mm