HOKIYAMA nůž Slicer/Sujihiki 240 mm Sakon Bokusui ROU-Wave
Nože plátkovací

HOKIYAMA nůž Slicer/Sujihiki 240 mm Sakon Bokusui ROU-Wave

Kód: 151921

Extrémně ostrý japonský nůž Sujihiki z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Sujihiki je japonský nůž, který je vysoce ceněn pro svou schopnost dokonale krájet tenké plátky masa a ryb. Také se nazývá "slicer" nebo "carving knife" a je často používán při přípravě sushi, sashimi a dalších japonských pokrmů, kde precizní řezy jsou klíčové. Nůž Sujihiki má dlouhou a úzkou čepel s rovným nebo mírně zakřiveným ostřím, které je obvykle dlouhé 24-30 cm. Tato délka čepele umožňuje snadné a přesné krájení tenkých plátků masa nebo ryb, aniž by se poškodila jejich textura nebo chuť. Hrana čepele nože Sujihiki je obvykle jednostranná, což znamená, že je ostří na jedné straně a na druhé straně je vyrovnávací skluzová plocha. Tento design umožňuje precizní a hladké řezy, což je ideální pro práci s delikátními surovinami, jako je sushi nebo sashimi. Celkově je nůž Sujihiki vysoce hodnocený pro svou schopnost poskytovat tenké, rovnoměrné a precizní plátky masa nebo ryb. Je to ideální nástroj pro profesionální kuchaře, kteří pracují s kvalitními surovinami a dbají na detaily při přípravě jídla. Stejně tak je oblíbený mezi vášnivými kuchaři doma, kteří si cení vysoké kvality japonských nožů a chtějí dosáhnout profesionálních výsledků. Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název "vířivý damašek". Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů. Srdce (jádro) tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, s tvrdostí kolem 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi. Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

celý popis

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Extrémně ostrý japonský nůž Sujihiki z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Sujihiki je japonský nůž, který je vysoce ceněn pro svou schopnost dokonale krájet tenké plátky masa a ryb. Také se nazývá "slicer" nebo "carving knife" a je často používán při přípravě sushi, sashimi a dalších japonských pokrmů, kde precizní řezy jsou klíčové. Nůž Sujihiki má dlouhou a úzkou čepel s rovným nebo mírně zakřiveným ostřím, které je obvykle dlouhé 24-30 cm. Tato délka čepele umožňuje snadné a přesné krájení tenkých plátků masa nebo ryb, aniž by se poškodila jejich textura nebo chuť. Hrana čepele nože Sujihiki je obvykle jednostranná, což znamená, že je ostří na jedné straně a na druhé straně je vyrovnávací skluzová plocha. Tento design umožňuje precizní a hladké řezy, což je ideální pro práci s delikátními surovinami, jako je sushi nebo sashimi. Celkově je nůž Sujihiki vysoce hodnocený pro svou schopnost poskytovat tenké, rovnoměrné a precizní plátky masa nebo ryb. Je to ideální nástroj pro profesionální kuchaře, kteří pracují s kvalitními surovinami a dbají na detaily při přípravě jídla. Stejně tak je oblíbený mezi vášnivými kuchaři doma, kteří si cení vysoké kvality japonských nožů a chtějí dosáhnout profesionálních výsledků.
Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název "vířivý damašek". Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů.

Srdce (jádro) tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, s tvrdostí kolem 62 HRC. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi.

Oktagonová rukojeť těchto nožů ze série je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

Čepel ocel Aichi AUS-10
Délka čepele 245 mm
Hmotnost 148 g
Záruka 2
Značka Hokiyama
Tvrdost 62 HRC
Střenka dubové dřevo
Délka nože 386 mm