SAKAI nůž WA-Kengata Santoku 160mm Takayuki VG-10 Zelkova Oktagon
  • Doprava zdarma
Santoku nože

SAKAI nůž WA-Kengata Santoku 160mm Takayuki VG-10 Zelkova Oktagon

Kód: 07479

Nože z této série jsou vyrobeny z 33 vrstev nerezové oceli – damasteel s jádrem z japonské oceli VG10. Čepele jsou extrémně ostré a jejicj jádro dosahuje tvrdosti okolo 60 HRC. Výborně drží ostrost a působí lehkým a vyváženým dojmem. Rukojeti těchto nožů jsou tvarovány do tradičního osmihrannu z japonského dřeva zelkova, které je nositelem japonské tradice a historie. Bolster (zakončení rukojeti) je z mahagonového dřeva, které je odolnější a pevnější. Každý nůž je ručně broušen pod úhlem 18 stupňů z každé strany, přesně tak aby byla zajištěna maximální ostrost. Vřele doporučujeme, abyste se sami přesvědčili o vynikajícím výkonu a kráse těchto damaškových nožů. Nůž je vhodný k běžnému krájení všech potravin od zeleniny a ovoce až po maso. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, kterými vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel u nožů Santoku je širší než u ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se odlišnou geometrií a kulatější špičkou. Díky tomu zajišťuje tento nůž minimální únik tekutin. Proto budou Vaše pokrmy plné šťávy a vitamínů. Lesklá, kvalitní ocel v kombinaci s rukojetí ze dřeva Zelkova tvoří perfektní pár a konečný výsledek je téměř dokonalý. Každý nůž je ručně broušený a dosahuje vysoké ostrosti. Kengata Santoku z oceli damasteel s jádrem z VG10 má dokonale vyváženou čepel s povrchovou úpravou Tsuchime (kladívkový povrch). Povrch dává noži nejen skvělý vzhled, ale také zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.

celý popis

E-shop: 3 dny
4 359 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Nože z této série jsou vyrobeny z 33 vrstev nerezové oceli – damasteel s jádrem z japonské oceli VG10. Čepele jsou extrémně ostré a jejicj jádro dosahuje tvrdosti okolo 60 HRC. Výborně drží ostrost a působí lehkým a vyváženým dojmem. Rukojeti těchto nožů jsou tvarovány do tradičního osmihrannu z japonského dřeva zelkova, které je nositelem japonské tradice a historie. Bolster (zakončení rukojeti) je z mahagonového dřeva, které je odolnější a pevnější. Každý nůž je ručně broušen pod úhlem 18 stupňů z každé strany, přesně tak aby byla zajištěna maximální ostrost. Vřele doporučujeme, abyste se sami přesvědčili o vynikajícím výkonu a kráse těchto damaškových nožů.
Nůž je vhodný k běžnému krájení všech potravin od zeleniny a ovoce až po maso. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, kterými vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel u nožů Santoku je širší než u ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se odlišnou geometrií a kulatější špičkou. Díky tomu zajišťuje tento nůž minimální únik tekutin. Proto budou Vaše pokrmy plné šťávy a vitamínů. Lesklá, kvalitní ocel v kombinaci s rukojetí ze dřeva Zelkova tvoří perfektní pár a konečný výsledek je téměř dokonalý. Každý nůž je ručně broušený a dosahuje vysoké ostrosti. Kengata Santoku z oceli damasteel s jádrem z VG10 má dokonale vyváženou čepel s povrchovou úpravou Tsuchime (kladívkový povrch). Povrch dává noži nejen skvělý vzhled, ale také zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.

Čepel ocel VG10
Délka čepele 160 mm
Hmotnost 130 g
Záruka 2
Značka Sakai Aoki Hamono Co.,Ltd. (JAPAN)
Tvrdost HRC 60-62
Střenka dřevo zelkova
Délka nože 315 mm