SUNCRAFT nůž Santoku 165 mm SENZO PROFESSIONAL SG2 Powder Steel
  • Doprava zdarma
Santoku nože

SUNCRAFT nůž Santoku 165 mm SENZO PROFESSIONAL SG2 Powder Steel

Kód: MP-03

nůž Santoku 165 mm – tento nůž je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a Nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Kvalita pro profesionály a restaurační zařízení Materiály použité pro výrobu těchto nožů SENZO Professional SG2, byly vybrány tak, aby se maximalizovala ostrost a odolnost nožů proti opotřebení. Voděodolná rukojeť z PAKKA WOOD je vhodná i pro vysoké hygienické standardy vyžadované v restauracích a jídelních provozech. Materiál čepele: jádro nože je z oceli SG2 (super gold 2), známé také jako R2 nebo SRS-2, která byla vyvinuta v Japonsku. Tato ocel patří mezi tzv. práškové oceli, což znamená, že je vyrobena z jemně mletého prášku železa a uhlíku. SG2 je považována za jednu z nejlepších ocelí pro výrobu nožů na světě. Ocel SG2 je známá svou vynikající kombinací tvrdosti, odolnosti proti opotřebení a korozní odolnosti. Obsahuje přibližně 1,3 % uhlíku, což jí poskytuje vysokou tvrdost a zároveň zachovává dostatečnou pružnost. Ocel SG2 je legovaná přísadami jako chrom, molybden a vanad, které přispívají k jejímu vylepšenému výkonu. Nože vyrobené z oceli SG2 jsou obvykle ručně kované a mají vynikající ostří. Díky vysoké tvrdosti oceli je možné dosáhnout dlouhodobého udržení ostrosti, což je důležité pro každodenní používání nože. Tato ocel je také dobře odolná proti korozi, což znamená, že nože z SG2 jsou snadno udržovatelné a odolné vůči vlivům vlhkosti. Japonská ocel SG2 je oblíbená mezi profesionálními kuchaři. Její vysoká kvalita, výkon a estetická hodnota ji činí atraktivní volbou pro ty, kteří oceňují kvalitní nože. Nože vyrobené z oceli SG2 jsou obvykle dražší kvůli použití této vysoce kvalitní oceli a mnohdy ručnímu zpracování. Na obou stranách čepele je použita nerezová ocel odolná proti korozi. Výsledkem je krásný vlnovitý vzor (hamon) na ostří čepele, podobný jako u japonského samurajského meče. Rukojeť: západní rukojeť je vyrobena z PAKKA WOOD. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Tento nůž je vhodný pro použití pravou i levou rukou. Mozaikový pin umístěný ve středu rukojeti působí japonským dojmem a je dokonalým designovým prvkem.

celý popis

E-shop: 3 dny
4 999 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

nůž Santoku 165 mm – tento nůž je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a Nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů.

Kvalita pro profesionály a restaurační zařízení

Materiály použité pro výrobu těchto nožů SENZO Professional SG2, byly vybrány tak, aby se maximalizovala ostrost a odolnost nožů proti opotřebení. Voděodolná rukojeť z PAKKA WOOD je vhodná i pro vysoké hygienické standardy vyžadované v restauracích a jídelních provozech.

Materiál čepele: jádro nože je z oceli SG2 (super gold 2), známé také jako R2 nebo SRS-2, která byla vyvinuta v Japonsku. Tato ocel patří mezi tzv. práškové oceli, což znamená, že je vyrobena z jemně mletého prášku železa a uhlíku. SG2 je považována za jednu z nejlepších ocelí pro výrobu nožů na světě. Ocel SG2 je známá svou vynikající kombinací tvrdosti, odolnosti proti opotřebení a korozní odolnosti. Obsahuje přibližně 1,3 % uhlíku, což jí poskytuje vysokou tvrdost a zároveň zachovává dostatečnou pružnost. Ocel SG2 je legovaná přísadami jako chrom, molybden a vanad, které přispívají k jejímu vylepšenému výkonu. Nože vyrobené z oceli SG2 jsou obvykle ručně kované a mají vynikající ostří. Díky vysoké tvrdosti oceli je možné dosáhnout dlouhodobého udržení ostrosti, což je důležité pro každodenní používání nože. Tato ocel je také dobře odolná proti korozi, což znamená, že nože z SG2 jsou snadno udržovatelné a odolné vůči vlivům vlhkosti. Japonská ocel SG2 je oblíbená mezi profesionálními kuchaři. Její vysoká kvalita, výkon a estetická hodnota ji činí atraktivní volbou pro ty, kteří oceňují kvalitní nože. Nože vyrobené z oceli SG2 jsou obvykle dražší kvůli použití této vysoce kvalitní oceli a mnohdy ručnímu zpracování. Na obou stranách čepele je použita nerezová ocel odolná proti korozi. Výsledkem je krásný vlnovitý vzor (hamon) na ostří čepele, podobný jako u japonského samurajského meče.

Rukojeť: západní rukojeť je vyrobena z PAKKA WOOD. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Tento nůž je vhodný pro použití pravou i levou rukou. Mozaikový pin umístěný ve středu rukojeti působí japonským dojmem a je dokonalým designovým prvkem.

Čepel ocel SG2
Délka čepele 165 mm
Hmotnost 169 g
Záruka 2
Značka Suncraft
Střenka PAKKA WOOD
Délka nože 290 mm