LEDA krbová kamna Colona - speciální akumulační kamna
  • Doprava zdarma
Litinová kamna Leda

LEDA krbová kamna Colona - speciální akumulační kamna

Kód: 5289

Colona to jsou unikátní akumulační krbová kamna s vynikající funkcí akumulace, vhodná do nízkoenergetických a pasivních domů - s nominálním výkonem pouhých 1,7 kW! Kamna fungují zcela jinak než standardní krbová kamna a proto se netestují dle standardní normy EN13240, ale podle speciální evropské normy pro akumulační spotřebiče DIN EN15250. Krbová kamna Colona jsou sestavena ze dvou polovin (spodní poloviny se spalovací komorou a horní s akumulací), spodní polovina je jeden celek a horní se rozkládá. Celková hmotnost je 480 kg! Vyrobena jsou ze dvou materiálů, které jsou jak perfektními akumulanty, tak mají velmi dlouhou životnost - litina a speciální šamot. Aby krbová kamna nepřetápěla interiér, jsou vybavena vyzdívkou z izolačního vermikulitu a izolačním dvojitým sklem dvířek. Kamna lze také doplnit otočnou podložkou s hrdlem a díky tomu můžete i takto těžká kamna pohodlně otáčet v interiéru až o 360°. Akumulace funguje následujícím způsobem (níže uveden graf), použito 4,2 kg paliva (níže fotografie pro představu, kolik je 4,2 kg dřeva), teplota v místnosti 20 °C : 1) zapálíme palivo, 2) po 1,8 h se kamna naakumulují na 100% kapacity, teplota kamen je 78,6 °C, 3) po 6,4 h od zatopení jsou kamna na 50% své kapacity, teplota kamen je 49 °C, 4) po 10,7 h od zatopení jsou kamna na 25% své kapacity, teplota kamen je 33,9 °C, 5) po 13,9 h jsou kamna vychladlá na 0% své kapacity. Na tomto příkladu můžete vidět, jak je akumulace účinná, dlouhodobá, úsporná a vhodná pro nízkoenergetické a pasivní domy.

celý popis

E-shop: 4 až 6 týdnů
158 900 Kč

Vladimír Kulhánek
603 531 370

Vám pomůže s výběrem

Colona to jsou unikátní akumulační krbová kamna s vynikající funkcí akumulace, vhodná do nízkoenergetických a pasivních domů - s nominálním výkonem pouhých 1,7 kW!

Kamna fungují zcela jinak než standardní krbová kamna a proto se netestují dle standardní normy EN13240, ale podle speciální evropské normy pro akumulační spotřebiče DIN EN15250.

Krbová kamna Colona jsou sestavena ze dvou polovin (spodní poloviny se spalovací komorou a horní s akumulací), spodní polovina je jeden celek a horní se rozkládá. Celková hmotnost je 480 kg! Vyrobena jsou ze dvou materiálů, které jsou jak perfektními akumulanty, tak mají velmi dlouhou životnost - litina a speciální šamot. Aby krbová kamna nepřetápěla interiér, jsou vybavena vyzdívkou z izolačního vermikulitu a izolačním dvojitým sklem dvířek.
Kamna lze také doplnit otočnou podložkou s hrdlem a díky tomu můžete i takto těžká kamna pohodlně otáčet v interiéru až o 360°.

Akumulace funguje následujícím způsobem (níže uveden graf), použito 4,2 kg paliva (níže fotografie pro představu, kolik je 4,2 kg dřeva), teplota v místnosti 20 °C :

1) zapálíme palivo,
2) po 1,8 h se kamna naakumulují na 100% kapacity, teplota kamen je 78,6 °C,
3) po 6,4 h od zatopení jsou kamna na 50% své kapacity, teplota kamen je 49 °C,
4) po 10,7 h od zatopení jsou kamna na 25% své kapacity, teplota kamen je 33,9 °C,
5) po 13,9 h jsou kamna vychladlá na 0% své kapacity.

Na tomto příkladu můžete vidět, jak je akumulace účinná, dlouhodobá, úsporná a vhodná pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Klikněte na video o zajímavostech o produktu Colona


VOLITELNÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ:
  • otáčecí podložka k otáčení kamen 360°, Ø 150 mm - 26 600 Kč
  • automatická regulace LT3 Wifi - 46 300 Kč

Leda

LEDA Werk GmbH & Co KG s výrobou ve městě Leer je předním specialistou na technologie vytápění a průmyslového slévárenství. Se 170-ti zaměstnanci a řadou dodavatelů působí společnost LEDA nejen v Německu, ale i po celém světě. Zaměření produktů je hlavně na litinová krbová kamna a krbové či kamnové vložky vhodné pro akumulační stvaby. LEDA vyrábí a distribuuje nejen výrobky pod vlastním obchodním názvem LEDA, ale realizuje také velkou míru produkce pro německé i zahraniční společnosti. Každoročně vyrobí celkem 20.000 ks. Jednotlivé komponenty jsou vyráběny od ručního formování po plně automatické vysokotlaké lití pro sériovou výrobu.
Produkty Leda jsou věhlasné svou prvotřídní kvalitou a dlouhou životností, která je zajištěna materiály použitými pro výrobu. Jedná se o prvotřídní litinu v kombinaci s litým šamotem a nerezí. V sortimentu najdete jak nádherná krbová kamna, tak zahradní krb Troll a designové ohniště Outfire, které se stalo i velice oblíbeným doplňkem interiérů.Kvalita společnosti Leda je hlavně díky německému vývoji, výrobě a servisu, značka LEDA je postavena na tradici, nejvyšší kvalitě, životnosti, komfortu a inovaci. Ekologie – výrobky značky LEDA mohou být díky sofistikované technologii spalování bezpečně provozovány v souladu s nejpřísnějšími předpisy. 
LEDA má dlouholeté zkušenosti a znalosti s orientací na flexibilitu konstrukce, projektování a výrobu inovativních prvků z materiálů na bázi železa. Společnost je stabilní základnou pro poskytování kvalitních produktů a systémových řešení pro různá průmyslová odvětví a potřeby. Ať už je to při výrobě jednotlivých kusů v sériové výrobě, či při konstrukci konkrétních typů vysoce kvalitních krbových kamen, LEDA stále představuje perfektní a inovativní řešení.

Záruka 2 roky
Značka Leda
Nominální výkon (kW) 1,7
Kategorie výkonu do 5 kW
Účinnost (%) 80
Průměr kouřovodu (mm) 150 mm
Horní připojení kouřovodu ano
Hmotnost bez balení (kg) 480
Vzdálenost od nábytku (mm) 800
Palivo dřevo / ekobrikety
Max. délka polena (cm) 40
Barva bílá, černá, tm. červený smalt, tm. zelený smalt
Zadní připojení kouřovodu ano
Teplota spalin 190 °C
Sklo dvířek dvojité, izolační
Otočná podložka (až 360°) ano, za příplatek
Celková akumulace tepla: 13,9 kWh
Materiál litinová
Otočná kamna ne
Kamna "na noze" ne
Dřevník žádný
Akumulace ano
Integrovaná trouba ne
Umístění volně stojící
Tvar kulatá
Externí přívod vzduchu ano
Barva filtr bílá, černá, ostatní
LEDA Werk